develements.nl

Bijverdienen als postbezorger

Over het algemeen zijn er veel tieners die op een zekere leeftijd wat geld bij willen gaan verdienen. Wanneer je rond de zestien bent wil je meer leuke dingen met je vrienden gaan doen, naar feestjes en op vakantie bijvoorbeeld. Daar heb je geld voor nodig. Natuurlijk kun je op deze leeftijd meestal nog geen gigantische bedragen verdienen. En sommige bijbanen zijn leuker dan andere bijbanen. Zelf heb ik een jaar gewerkt als een postbezorger. Alhoewel postbezorging fysiek best zwaar werk is, is het een van de betere bijbanen die je als tiener kunt krijgen. In dit artikel vertel ik daarom over mijn ervaringen als postbezorger.

Post sorteren

Wanneer je als postbezorger gaat werken denk je misschien dat de baan alleen postbezorging is maar dat is niet waar. Wanneer de post in bulk wordt bezorgd bij je huis zul je deze eerst moeten sorteren op straat en op nummers. Dit is de enige manier dat je effectief kunt bezorgen en niet constant naar verschillende straten moet fietsen. Deze post sorteren is natuurlijk best leuk werk aangezien je het kunt doen terwijl je televisiekijkt bijvoorbeeld. En je doet het lekker in je warme huis. Desondanks is het waarschijnlijk beter om volledig op het sorteren te focussen en niet tegelijkertijd de televisie aan te hebben aangezien je op die manier sneller klaar bent.

Bezorgen

Als je klaar bent met sorteren kun je beginnen met de post bezorgen. Normaal gesproken zul je dit met de fiets doen. Op effectief post te kunnen bezorgen zul je een stevige fiets nodig hebben. Zeker aangezien je normaal gesproken vele kilo’s aan post met je meedraagt. Investeer daarom in een goede transportfiets. Je zult van het postbedrijf waarvoor je werkt waarschijnlijk postdragers meekrijgen maar je kunt ook een bak op de voorkant van je transportfiets monteren wat ook erg fijn is. Houd er rekening dat zelfs de beste fiets niet alle post in een keer kan dragen. Kies er daarom voor om meerdere keren te fietsen.

Wat de postbezorging een stuk leuker zal maken is het luisteren naar muziek tijdens het werk. Maar een nog betere tip is om naar boeken of bijvoorbeeld cabaretvoorstellingen te luisteren. Dit is wat ik deed tijdens het werk. Met Youp van het Hek in de oren is het werk een stuk leuker. Zelfs in de winter wanneer het erg koud en nat is. Op deze manier is het makkelijker de kou te trotseren.

Mobiele versie afsluiten