develements.nl

Fortnite, de meest populaire game van 2018

Je zult er ongetwijfeld van gehoord hebben, Fortnite, nu al de meest populaire game van 2018. Het lijkt de laatste tijd wel alsof er geen andere game meer bestaat. Er zal vast iemand in je omgeving zijn die Fortnite speelt of wellicht speel je het zelf. De vraag is alleen wat het geheim is achter het enorme succes van Fortnite.

Wat is Fortnite?

Fortnite is een spel dat te verkrijgen is voor de Playstation 4, de Xbox One en de PC. Fortnite kwam uit in juli 2017 en is een early-access free-to-play game. Dit houdt in dat de game voor iedereen gratis was te downloaden. Dit is een erg groot pluspunt, aangezien het gemiddelde spel op de Playstation 4 al snel 40/50 euro kost. Het idee van Fortnite is dat je speelt met een zelfgekozen karakter. Met dit karakter kom je op een fictief eiland terecht samen met 100 andere spelers van over de hele wereld. Het idee is vervolgens simpel, wie als laatste overblijft wint. Om als laatste over te blijven en het spel te winnen moet je je tegenstanders uitschakelen. Dit kun je doen door wapens te vinden, forten te bouwen en hiermee je opponenten te verslaan. De uiteindelijke winnaar krijgt de titel ‘Victory Royale’ en kan één van de vreugdedansjes doen. Deze dansjes nemen zelfs professionele voetballers over wanneer ze een doelpunt scoren.

Waarom is de game zo populair?

Er zijn verschillende redenen waarom de game zo ongelofelijk populair is. Allereerst komt dit door de gratis aanschaf van het spel, waardoor de toegankelijkheid vergroot wordt. Iedereen kan de game gratis proberen waardoor dit vaker zal leiden tot trouwe spelers. Wat het spel ook toegankelijk maakt is dat het relatief eenvoudig is om het spel te begrijpen. Na een paar keer oefenen heb je het spel onder de knie en kun je als een echte professional proberen te overleven in de wereld van Fortnite. Een groot voordeel van het spel is tevens dat de gevechten en hoogtepunten uit jouw spel eenvoudig opgeslagen kunnen worden op videokaarten. Perfect als je na afloop de game terug wil kijken. Videokaarten van Asus zijn echte aanraders. Een laatste reden waarom de game zo populair is geworden, is de zogeheten ‘squad mode’. Dit maakt Fortnite ideaal om te spelen met vrienden of familie. Met drie vrienden kun je tegelijkertijd in dezelfde wereld spelen, waardoor je het plezier van het spel met elkaar kunt delen. Ideaal dus voor een mannenavondje.

Ben je ook enthousiast geworden van deze populaire game, download het dan gratis in de Playstore.

Mobiele versie afsluiten