develements.nl

Gucci. Je weet: je koopt kwaliteit

Gucci

Gucci, één van de bekendste modemerken ter wereld. Alleen al de merknaam zelf is een begrip in heel de wereld. Gucci staat terecht in de Top 100 van bekendste merknamen. Elke modeliefhebber kent de stijl waar het merk voor staat. Met de aankoop van een Gucci assescoire weet je dat je kwaliteit in huis haalt.

Interessante geschiedenis

Het kan kloppen dat je je geen wereld kan voorstellen zonder Gucci. Het merk bestaat al sinds 1921 toen het werd opgericht door Guccio Gucci die leefde van 1881 tot 1953. In zijn jonge jaren werkte de Italiaan in hotels in Parijs en Londen en hij was zeer onder de indruk van de mooie bagage van de gasten. Hij begon in de Italiaanse stad Florence bij zijn terugkeer een winkel in luxe, lederen producten. Dit omdat Florence toen bekend stond om zijn uitstekende materiaal van hoge kwaliteit. Met zijn drie zonen wist Guccio al snel zijn bedrijf uit te breiden naar Milaan en Rome. Zijn zonen zette zijn werk voort in New York waar bekende filmsterren begonnen te verschijnen met artikelen van het merk. Het ging uitstekend met het bedrijf tot in de jaren tachtig tot kleinzoon Mauricio de boel overnam. Hij was niet zo goed in het leiden van zijn bedrijf en privé maakte hij het ook erg bond. Zo bond dat zijn vrouw, nadat Mauricio er met een jongere dame vandoor was gegaan, hem liet vermoorden door een huurmoordenaar. Tegen die tijd stond het bedrijf op de rand van de afgrond.

Gucci verovert de wereld

Inmiddels gaat het natuurlijk alweer stukken beter met het bedrijf. Het merk heeft de wereld veroverd. En dat niet alleen. Het huis Gucci heeft ook andere grote merken en namen voortgebracht die minstens zo bekend zijn als het moedermerk. Denk aan Yves Saint Laurent en Stella McCartney wiens namen en merken nu in bezit zijn van het huis. Je kunt dus niet meer om het modemerk heen. Naast mode zijn ook de parfums en horloges erg bekend.

Koop kwaliteit

Een merk met zo’n lange bestaansgeschiedenis ademt natuurlijk kwaliteit. Dat zie je terug in elk product. Iedereen wil wel een Gucci bezitten. Soms moet je daarvoor wel diep in de buidel tasten, maar dan heb je ook echt wat. Bovendien zal iedereen het merk herkennen en je bewonderen om je stijl. Dus aarzel niet om een tas, een zonnebril of schoenen aan te schaffen. Je kunt er vele jaren mee pronken want dit merk is absoluut tijdloos.

Mobiele versie afsluiten