develements.nl

Trainingsdag voor je werknemers organiseren doe je zo

trainingslocatie

Het is belangrijk om eens in de zoveel tijd een trainingsdag te organiseren voor je werknemers. Het doel van de trainingsdag kan heel breed zijn. Zo kan je een trainingsdag organiseren om bepaalde kennis die wellicht is weggezakt weer naar boven te krijgen. Maar je kunt ook een trainingsdag organiseren om een nieuwe vaardigheid te leren aan je werknemers. Het is echter wel belangrijk dat je de trainingsdag op een goede manier organiseert, zodat je werknemers er echt wat aan hebben. In deze blog zal ik uitleggen hoe je een goede trainingsdag kan organiseren en wat voor soorten trainingsdagen je allemaal kan organiseren.

Trainingslocatie

Bij een trainingsdag voor je werknemers heb je vaak een externe trainingslocatie nodig. Dit is echter afhankelijk van het soort training dat je gaat aanbieden. Voor sommige trainingen heb je hele specifieke apparatuur nodig die bijvoorbeeld enkel beschikbaar zijn op je eigen werkplek. In zulke situaties is een externe traininglocatie niet nodig. Maar er zijn ook veel trainingen waarbij er een presentatie moet worden gegeven met uitleg en een smartboard of beamer. Dit soort trainingen kunnen dan ook het beste worden gegeven op een leuke en sfeervolle trainingslocatie.

Type training

Er zijn verschillende typen trainingen mogelijk om je werknemers productiever te maken. Want zorgen dat je werknemers beter kunnen presteren is vaak het uiteindelijke doel van de trainingsdag. Je kan een trainingsdag organiseren waarin je uitleg geeft over nieuwe ontwikkelingen binnen de markt. Denk bijvoorbeeld aan artsen die een trainingsdag krijgen over welke nieuwe medicijnen er allemaal zijn uitgekomen om hun patiënten te helpen. Ook kan je een training geven waarin oude kennis van je werknemers weer wordt opgefrist. Werknemers kunnen bepaalde processen namelijk op hun eigen manier gaan doen overtijd. Het is dus belangrijk dat door een training alle werknemers weer precies weten wat zij moeten doen om tot het juiste resultaat te komen.

Plan de trainingsdag goed

Houd er rekening mee dat er bepaalde periodes in het jaar kunnen zijn waarin het heel druk is voor jouw bedrijf. Plan dan geen trainingsdagen in, want je werknemers hebben het al druk zat. In plaats dat zij met hun gedachte bij de training zitten, denken zij waarschijnlijk aan al het werk wat nog af moet.

Sluit de trainingsdag leuk af

Zorg ervoor dat na een trainingsdag er een leuke afsluiting is van de dag. Ga bijvoorbeeld met z’n allen wat eten die avond, hierdoor houden de werknemers een positief gevoel over aan de trainingsdag. Een ander voordeel is dat ze met veel plezier naar volgende trainingsdagen gaan.

Mobiele versie afsluiten