develements.nl

Goede voornemens, niet altijd even makkelijk

Op het moment van schrijven is 2019 bijna ten einde. Hopelijk was het een goed jaar, of het nou op het gebied van werk, liefde of familie was. Maar met de komst van een nieuw jaar komen ook de goede voornemens. Elk jaar weer zeggen we tegen onszelf dat we dit keer echt gaan stoppen met roken, gezonder gaan eten en meer gaan sporten. Helaas schieten deze goede voornemens er nogal vaak bij in, zonde, want het nieuwe jaar is natuurlijk een goed excuus om het eens over een andere boeg te gooien. Daarom is het belangrijk om realistische voornemens te hebben en een uitgewerkt plan met hoe je het goede voornemen realiteit gaat maken. Ben je echter nog opzoek naar een goed voornemen? Dan hebben wij er hier een aantal nuttige voornemens voor jou verzameld!

Ga voor schoon

Voor de sloddervossen onder ons is het schoon en netjes houden van huis, tuin, auto en werkplek niet altijd even gemakkelijk. Neem jezelf dus voor om dit jaar wat netter te worden. Stel realistische doelen, maak bijvoorbeeld een schoonmaakplanning, zodat je voor iedere week duidelijk hebt welke klusjes gedaan moeten worden. Door het maken van een planning is de kans dat het routine wordt een stuk groter, en wie weet maak jij in 2020 een goed voornemen waar!

Zet die extra stap

Soms gaat het eigenlijk gewoon heel goed in je leven, een goed voornemen is dan wellicht niet iets waar je mee bezig bent. Toch is het belangrijk om jezelf uit te blijven dagen, zo heb ik als voornemen om de online veiligheid van mijn bedrijf nog sterker te maken. Ook al waren er in 2019 geen grootschalige problemen, blijven hackers altijd op de loer liggen. Daarom begin ik 2020 met Penetration Testing. Hierbij kijken ethische en gerenommeerde hackers in opdracht naar de veiligheid van je systeem. Zo kom je er achter waar de zwakke plekken zitten, en wat dus nog wat meer aandacht kan gebruiken!

Doe het voor jezelf

Het belangrijkste van goede voornemens is dat je het voor jezelf moet doen. Laat je dus niet onder druk zetten om bijvoorbeeld te stoppen met roken, als je zelf dondersgoed weet dat je hier nog niet klaar voor bent. Dit leidt namelijk alleen maar tot frustratie bij jezelf en de mensen om je heen wanneer je het niet volhoudt. Op deze manier ga je namelijk nooit resultaat boeken, sterker nog, het werkt juist onzettend demotiverend. Onthoud goed, je kan beter een klein en haalbaar doel voor jezelf zetten, dit leidt tot meer voldoening bij jezelf!

Mobiele versie afsluiten