Bij een polo shirt denken we vooral aan een mooi t-shirt met korte mouwen. Maar een polo shirt is meer dan dat. Het gaat namelijk om de kraag en niet om de mouwen. Daarom kan je een polo shirt ook gerust met lange mouwen dragen. Sterker nog, met de herfst en de winter in aantocht is dat sowieso een beter idee dan korte mouwen. Een polo shirt staat altijd netjes en gekleed. Je kunt dit shirt dragen als trui, maar ook als shirt onder een jasje. Door de kraag ziet het er altijd netjes uit.

Polo shirt met een mooie kraag

Zoals ik hierboven al schreef gaat het bij een polo shirt vooral om de kraag. Deze ziet er gedistingeerd uit en dat maakt de uitstraling van het shirt compleet. Er zijn polo’s met kragen in dezelfde kleur als het shirt, maar ook met afwijkende kleuren. Zo kies je precies die polo die het best bij de rest van je outfit past. Je hebt zelfs polo’s met een dubbele kraag. Een deelin de kleur van het shirt en een deel in een afwijkende (maar wel bijpassende) kleur. Dat staat net alsof je er nog een extra shirt onder aan hebt.
Polo shirt

Een polo shirt kan (bijna) altijd

Door de mooie kraag en de knoopjes ziet een polo shirt er altijd mooier uit dan een gewoon t-shirt. En daarmee zorg je er ook nog eens voor dat je het shirt vaker aan kan. Een t-shirt onder een pak is eigenlijk geen gezicht. Maar een polo daarentegen kan prima. Ook hoef je over een polo niet perse iets aan. Een t-shirt is vooral bedoeld om ergens onder te dragen. Een polo kun je dragen op een korte broek en onder een jasje. Het is maar net welke combinaties jij wilt maken.

Een polo shirt met lange mouwen

Hoe fijn is het als er meerdere uitvoeringen van je favoriete shirt zijn? In de zomer draag je natuurlijk lekker een polo shirt met korte mouwen, maar voor in de winter heb je er gewoon een paar met mouwen. Heerlijk warm en door de goede manchetten blijven de mouwen ook nog eens lekker zitten. Deze manchetten zullen niet gaan “lubberen” of te groot worden. Je kunt, als je wilt, altijd lekker je mouwen opstropen als je de handen uit de mouwen wilt steken. Zo heb je een mooie trui die nog mooi blijft ook. En… je hoeft ‘m niet te strijken!