De techniek gaat met grote sprongen vooruit. Om dat allemaal bij te benen is er veel technisch geschoold personeel nodig. Ook bij de huishouding, reinigen en verspreiding van water komt behoorlijk wat techniek kijken. De toegang tot veilig en gezond drinkwater is een noodzakelijkheid in de huidig maatschappij. Vanzelfsprekend moeten alle processen binnen de watertechniek daarom goed functioneren.

Opleiding tot expert op het gebied van watervoorziening

De cursus vakbekwaamheid waterleidingtechniek is te volgen bij Kenteq. Je leert hier alles wat je nodig hebt om zelfstandig aan de slag te gaan als  watertechnicus. Je weet precies hoe je veilig en efficiënt een watertechnische installatie moet ontwerpen. Daar is nogal wat voor nodig. In de eerste plaats moet je natuurlijk in staat zijn om leidingen aan te leggen. Je moet weten hoe je ze op een duurzame manier aan kan leggen. Daar komt ook het onderhouden van de leidingen bij kijken. Natuurlijk moet je ook het nodig weten over gezond water. Je leert bijvoorbeeld wanneer er kans bestaat op een gevaarlijk uitbraak van legionella. Daarmee heb je de kennis om besmetting tegen te gaan. De opleiding is geschikt voor iedereen met een achtergrond binnen de techniek en beschikt over een werk- en denkniveau WEB 3 of hoger. De cursus vergroot je kennis en zorgt dat je nog flexibeler wordt. Bovendien leer je de basis van het ondernemerschap.

Techniek en de toekomst

Techniek speelt een steeds grotere rol in het leven en dat zal alleen maar toenemen. Wanneer je beschikt over kennis over techniek dan kun je overal aan werk komen. Met de vaardigheden die je leert bij Kenteq laat je zien waar je toe in staat bent. Alle cursisten krijgen bij succesvol voltooien van een opleiding een diploma. Daarmee kun je laten zien wat je allemaal in huis hebt en wat je toe kunt voegen aan een bedrijf.