Als je kind opgroeit, groeit zijn of haar kamer met zich mee. Op elke leeftijd heeft het kind andere benodigdheden, maar ook andere wensen. Hou ouder het kind wordt, hoe sterker de mening en daarmee ook de voorkeur voor stijl van de kamer.

Bureau

Op een gegeven moment gaat je kind huiswerk krijgen en op dat moment begint een bureau een benodigdheid te zijn. Een bureau is een belangrijke aanschaf aangezien je kind hier de hele middelbare school ook nog gebruik van gaat maken. Meestal moet je voor een kind wel een kleiner bureau kopen, een volwassene bureau is meestal nog veel te hoog. Helaas een van die items die je niet op de groei kan kopen. Bij een bureau hoort uiteraard een bureaustoel en ook hier geldt dat een volwassene bureaustoel nog te groot is, dus ook hiervoor koop je een bureaustoel kind.

Andere spullen

Maar er zijn ook een aantal spullen die bij elke leeftijd nodig zijn, zoals een kast. Meestal is het handig om bij kinderen een kast te kopen zonder glas, voor het geval dat er handstanden worden gedaan of met een bal wordt gespeeld. Naast een kast is het ook altijd makkelijk om een kleine wasmand in de kamer te hebben staat. Dan kan het kind bij het omkleden makkelijk zijn kleding daarin gooien en dat scheelt de ouders ook de moeite van het oprapen. Natuurlijk heeft een kind ook een bed nodig. Het is handig om een bed te kopen met opslagruimte eronder zodat daar kleding van een ander seizoen of speelgoed in opgeruimd kan worden. Een spiegel kan handig zijn als de tiener iets ouder is. Uiterlijk wordt op die leeftijd steeds belangrijker, dus dan is het fijn om een spiegel in de kamer te hebben om de outfits te checken.

Slaap

Verder is het handig om verduisterende gordijnen te hebben. Stel je hebt een jong kind dat bang is voor het donker kan je natuurlijk een nachtlampje aan laten. Er is aangetoond dat mensen eerder in slaap vallen in het donker en slaap is erg belangrijk voor kinderen. Een kind heeft enorm veel slaap nodig, dus probeer je kind op tijd naar bed te krijgen. Zo heeft een kind tussen zijn 5e en 8e levensjaar 11 uur slaap per nacht nodig. Een kind heeft 10 uur slaap nodig van zijn 9e tot zijn 12e levensjaar. Een van zijn 13e tot 16e levensjaar heeft een kind 9 uur slaap nodig. Vanaf het zeventiende jaar is het evenveel als een volwassene, namelijk 8 uur per nacht.