Hoeveel uur per dag besteed jij aan social media? Daar denk je waarschijnlijk liever niet te veel over na. Want het loopt soms echt de spuigaten uit. Op ieder moment van de dag pak je je mobiel om even te kijken op Facebook, Instagram en andere social media. Je maakt de mooiste foto’s om online te zetten. En dan is je mobiel soms ineens vol. Met een SD kaart 64gb wordt dat probleem al een stuk minder. Je voegt simpelweg meer ruimte toe aan je mobiel, meer ruimte voor foto’s en filmpjes. Zodat je nog meer op social media zit.
SD kaart 64gb

Social media is heus niet alleen “slecht”

Wanneer je het nepnieuws even buiten beschouwing laat, is social media een fantastisch middel om te communiceren met de buitenwereld, zonder dat je echt mensen onder ogen hoeft te komen. In mijn geval, ik ben chronisch ziek, is het ook een middel om in contact te komen met lotgenoten. Ook heb ik, dankzij social media, vriendinnen van vroeger weer terug weten te vinden. Klasgenootjes van de lagere school die ik anders heus nooit meer had gesproken. En dat is toch leuk. Maar ik realiseer me ook dat social media, in de verkeerde handen, een gevaar kan opleveren. De “Nigeriaanse prinsen” die voorheen in je spambox terecht kwamen, sturen je nu heel gemakkelijk een persoonlijk bericht. Zie daar maar eens weerstand aan te bieden!

Speel een spelletje

Wanneer je het gehad hebt met alle gesprekspartners die altijd maar met hun mobiel in hun handen zitten, dan kun je een spelletje doen. Leg alle gsm’s op een stapel (geluid uit!). De eerste die even MOET checken of hij niets gemist heeft, draait dan op voor de rekening. En voor gevorderden: leg de gsm’s op een stapel (geluid aan!). De eerste die geen weerstand kan bieden aan het gerinkel, gepling en geklik mag de rekening betalen.

Een goede nachtrust?

Soms is het wel heel moeilijk om in slaap te komen. Dit lijkt te maken te hebben met het licht dat van je mobieltje komt. Het is daarom verstandig om je mobiel een uur voor je gaat slapen weg te leggen. Je brengt je hersenen en ogen dan alvast tot rust. Ook is het het allerbest om je mobieltje niet mee te nemen naar je slaapkamer. Zo word je niet afgeleid van dat wat je wilt gaan doen: slapen. Je bent dan minder geneigd om even je mobiel te checken als je midden in de nacht wakker wordt.