Warmte

Het wordt in de zomer steeds warmer. Dat is voor de meeste horecagelegenheden erg fijn: veel mensen zoeken dan de afkoeling van een lekker biertje op een goed terras op. Dat betekent extra zomerdrukte, extra omzet en uiteindelijk (hopelijk) extra winst! Klinkt natuurlijk allemaal als een goede keten van gevolgen, maar onthoud hierbij wel dat de warmte ook het één en ander teweeg brengt. Het is daarom geen gek idee om een deel van je winst in je bedrijf te investeren. Zo kan je anticiperen op de warmte. Het is namelijk geen eenmalig dingetje van deze zomer: er wordt verwacht dat de warmte blijvend is. Op de lange termijn zal een zodanige investering zich dus gaan uitbetalen. Deze investering kan je in twee delen opsplitsen.

Personeel

Investeren in je personeel is de eerste must. Het klinkt vanzelfsprekend, maar het zou je eens verbazen hoe vaak managers vergeten dat het voor het werkend personeel ook heel erg warm is.  En zij kunnen niet eens zitten en van hun biertje genieten, ze verrichten op het moment van drukte middelzwaar lichamelijk werk. Daar moet je als werkgever rekening mee houden. Zorg dat je voldoende personeel inzet zodat je medewerkers niet op 200% hoeven rond te rennen. Daar worden ze niet vitaler van. Kijk daarnaast of je bedrijfsoutfits wel afgestemd zijn op het huidige klimaat. Wollen colbertjes of truien staan misschien hartstikke leuk, maar ademen natuurlijk totaal niet. En ook zwarte outfits staan misschien professioneel en zorgen voor herkenbaarheid, we weten natuurlijk allemaal dat zwart hartstikke warm wordt. Het kost je misschien wat meer, maar probeer het een standaard gewoonte te maken om dit soort investeringen te blijven doen. Worden je mensen alleen maar blij van.

Materialen

Investeren in je materiaal is een tweede. Controleer eerst of alle koelkastjes het echt nog wel doen. Los van het feit dat je natuurlijk geen lauw bier wil schenken, zullen je etenswaren en sappen veel sneller bederven. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Het koel en vers houden van je drank en etenswaren zal zich uiteindelijk uitbetalen. Zo een investering is het dus meer dan waard. Houd daarbij ook rekening met je witte wijnen. Ook deze zijn niet bedoeld om langdurig in warmte te getijen. Het is dus meer dan de moeite waard om te investeren: je moet een wijnkoelkast kopen. Deze houden je wijnen koel en daardoor ga je verspilling tegen. Het kost iets, maar je hebt er nog een flinke tijd lol van. Geloof me maar: die warmte is voorlopig nog niet klaar. Anticipeer op de huidige situatie en zorg dat jij de warmte bijbeent.