Het digitale is ontzettend verslavend. Hoe vaak per dag kijk jij op je telefoon? Ongetwijfeld veel te vaak om het nog bij te kunnen houden. Maar telkens naar beeldschermen kijken is helemaal niet goed voor ons. Bovendien doe je dat vaak zittend, en dat is ook nog eens niet goed voor je. Om al deze dingen een beetje tegen te gaan, is het fijn om een actief beroep te hebben, waarbij je lekker in beweging blijft. Het liefste doe je dit beroep ook lekker in de buitenlucht. Een baan die goed bij deze eisen past is die van verkeersregelaar. Eerlijk is eerlijk, zelf had ik dit beroep ook nog niet overwogen, maar nu ik er over nagedacht heb vind ik het eigenlijk wel aantrekkelijk. Hieronder lees je waarom!

Je schept orde in de chaos

Zelf vind ik het heerlijk om dingen op orde te maken. Zo is mijn garage maximaal georganiseerd doordat zelfs alle schroeven in aparte bakjes zitten. Ik vind het ook leuk om groepen mensen te organiseren, bijvoorbeeld tijdens de familiebarbecue of de vakantie. Als verkeersregelaar is je beroep eigenlijk letterlijk om orde te scheppen in de (verkeers)chaos. Je zorgt er namelijk voor dat onoverzichtelijke verkeerssituaties weer ordelijk en veilig worden. Of je zorgt er voor dat iedereen zijn auto kwijt kan op het parkeerterrein bij een groot evenement. Dit kenmerk van dit beroep spreekt me erg aan, want je moet dus echt goed het overzicht kunnen houden.

Je bent lekker buiten bezig

Als verkeersregelaar ben je per definitie buiten aan het werk. Toegegeven, midden in een dikke regenbui of in de brandende hitte is dit misschien niet ideaal. Maar de meeste dagen van het jaar is het Nederlandse weer gelukkig vrij gemiddeld. En dan is het heel lekker om buiten aan het werk te zijn. Zo krijg je namelijk zelfs in de winter genoeg zonlicht (vitamine D!) binnen. Ook ben je als verkeersregelaar actief in de weer, want je loopt en staat een groot gedeelte van de dag. Voor je gezondheid is dit ook zeker te verkiezen boven een zittend beroep. Het is natuurlijk wel belangrijk om te investeren in goed schoeisel en zonnebrand!

Je bent zo aan het werk

Tot slot is er in ons drukke landje veel werk voor verkeersregelaars. Je kunt aan de slag bij allerlei grote evenementen maar ook bij bijvoorbeeld bouwplaatsen. En natuurlijk zijn er ook genoeg situaties op de openbare weg waarbij verkeersregelaars onmisbaar zijn! Als verkeersregelaar zit je niet snel zonder werk. Bovendien volg je via Binckwerk gratis de opleiding verkeersregelaar, waarna je direct aan de slag kan! Waar wacht je nog op?